Grillattua poronkieltä, herkkutattikastiketta ja puikulaperunapyreetä
4. poronkieltä1 l porolientä
1 salottisipuli
1 porkkana
2 laakerinlehteä
suolaa
Kuori sipuli ja porkkana sekä leikkaa ne kuutioiksi. Laita pestyt poronkielet, poroliemi, sipuli, porkkana ja mausteet kattilaan. Keitä kaksi tuntia. Kuori lämpimästä kielestä kalvomainen pinta pois. Halkaise kielet ja grillaa ne tai paista ne paistinpannulla.
Herkkutattikastike
200 g herkkutatteja
2 salottisipulia
50 g voita
1 dl valkoviiniä
3 dl sienilientä
timjamia
kermaa
suolaa
Freesaa herkkutatit ja sipuli voissa. Lisää pannulle valkoviini ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää sieniliemi, timjami ja kerma. Keitä kokoon ja lisää suola.
Puikulaperunapyree
1,25 kg puikulaperunaa
250 g voita
0,25 dl kermaa
0,25 dl täysmaitoa
15 g voita
Kuori puikulaperunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne voin kanssa. Lisää kuuma kerma-maitoseos sekaan ja lisää suola.
Resepti: Tero Mäntykangas
Tutustu: Sky Kitchen and View: >
Deliporon pororeseptit löydät tästä >