Grillattua poronkieltä

Grillattua poronkieltä, herkkutattikastiketta ja puikulaperunapyreetä
4.   poronkieltä
1 l  porolientä
1    salottisipuli
1    porkkana
2    laakerinlehteä
suolaa

Kuori sipuli ja porkkana sekä leikkaa ne kuutioiksi. Laita pestyt poronkielet, poroliemi, sipuli, porkkana ja mausteet kattilaan. Keitä kaksi tuntia. Kuori lämpimästä kielestä kalvomainen pinta pois. Halkaise kielet ja grillaa ne tai paista ne paistinpannulla.

Herkkutattikastike

200 g herkkutatteja
2        salottisipulia
50 g   voita
1 dl    valkoviiniä
3 dl    sienilientä
timjamia
kermaa
suolaa

Freesaa herkkutatit ja sipuli voissa. Lisää pannulle valkoviini ja keitä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää sieniliemi, timjami ja kerma. Keitä kokoon ja lisää suola.

Puikulaperunapyree

1,25 kg puikulaperunaa
250 g    voita
0,25 dl  kermaa
0,25 dl  täysmaitoa
15 g      voita

Kuori puikulaperunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne voin kanssa. Lisää kuuma kerma-maitoseos sekaan ja lisää suola.

Resepti: Tero Mäntykangas

Tutustu: Sky Kitchen and View: >

Deliporon pororeseptit löydät tästä >
Takaisin blogiin