Poron etuselkä

Poronvasan etuselkä painaa luuttomana noin 400 g kummallakin puolella ruhoa. Poron etupään muiden lihojen tapaan siinä on jonkin verran kalvoja ja rasvaa, mitkä samalla tuovat siihen lisää makua. Vasan etuselkä sopii sellaisenaan grillattavaksi, mutta on useimpien mielestä parhaimmillaan pidempään kypsytettynä.

Etuselkää kutsutaan joskus poron kassleriksi tai poron entrecoteksi. Kumpikin nimitys on jonkin verran epätarkka, vaikka antaakin oikean mielikuvan lihan tyypistä. Kassler on alunperin tarkoittanut luuttomasta, kevyesti savustetusta sian niskasta paistettuja pihvejä. Entrecote, välikyljys on naudan lihasta tehty pihvi kohdasta, jossa fileiden päät yhtyvät etuselkään.

Katso reseptejä, joihin voi käyttää etuselkää >

 
Deliporo toimittaa etuselkää osana puolen poronvasan pakettia. Tilaa omasi!



 

 
Takaisin blogiin