Tornipaisti

4 hengelle

4 kpl poronpotka tornia
2-3 l vettä tai porolientä (niin että potkan liha peittyy nesteellä)
2 tl suolaa
3 kpl laakerinlehtiä
1 pala voita
6 kpl kokonaista mustapippuria
1 kpl sipulia
1 kpl porkkana
1 pala selleriä
1 pala palsternakkaa
3 oksaa tuoretta timjamia

1. Kuori juurekset. Laita poronpotkat pataan.
2. Lisää paistoliemi, mausteet ja juurekset.
3. Potkien koosta riippuen kypsymisaika on 5-7 h.
4. Tarjoile perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.
5. Aseta potka lautaselle pystyyn leveä puoli alaspäin. Kääri alumiinifoliosta moninkerroin n. 20 cm pitkä nauha ja kiedo se paistin yläpäähän “kaulaliinaksi”. Saat sekä näyttävän esillepanon että kiinnipitokohdan lihan leikkaamiselle aterian aikana.
6. Koristele annos tuoreella persiljalla.

Takaisin blogiin