Ainesosat
Pohja
24 kpl paahtoleipäsiivuja, täysjyvä tai monivilja
Täyte
400 g porojauhelihaa
1 kpl iso sipuli
5 dl kasvislientä
300 g sulatejuustoa
300 g yrttituorejuustoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
2 kpl mauste- tai herkkukurkkua
Koristeluun esimerkiksi
Maustamatonta tuorejuustoa
Mustaleimaraastetta
Persiljasilppua
Ruohosipulisilppua
Kirsikkatomaatteja
Minikurkkuja
Kokonaisia puolukoita
Ohje
-
Tee poronlihatäyte hauduttamalla sitä hienoksi silputun sipulin kanssa paistinpannussa puoli tuntia. Lisää suolaa ja myllystä vähän mustapippuria. Sekoita puolet lihasta sulatejuuston ja puolet yrttituorejuuston kanssa. Sekoita yksi kolmasosa ranskankermasta kumpaankin erään. Laktoosittomien tuotteiden käyttäminen on suositeltavaa, koska laktoosi-intoleranssi on varsin yleistä.
-
Tee kolmas täyte poistamalla maustekurkuista pehmeä keskusta ja paloittelemalla ne pieniksi. Sekoita kurkkusilppu maustamattoman tuorejuuston ja lopun ranskankerman kanssa.
-
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele ensimmäinen kerros paahtoleipiä vuokaan tai tarjottimelle niin, että tulee kaksi kolmen viipaleen jonoa rinnakkain.
-
Kostuta leivät reilusti kasvisliemellä. Anna nesteen hetken aikaa imeytyä ja kostuta leipiä uudelleen.
-
Levitä sulatejuustoon sekoitettu lihatäytekerros leipien päälle.
-
Asettele toinen leipäkerros ja kostuta se kuten ensimmäinen.
-
Levitä maustekurkkutäytekerros leipien päälle.
-
Asettele kolmas leipäkerros ja kostuta se.
-
Levitä yrttituorejuustoon sekoitettu lihatäytekerros leipien päälle.
-
Asettele neljäs leipäkerros ja kostuta se.
-
Kääri kakku tuorekelmuun, tasaa sen reunat mahdollisimman hyvin ja pane päälle esimerkiksi pieni leikkuulauta, jolla myös päällys saadaan tasaiseksi. Pane kakku jääkaappiin vetäytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
-
Kuorruta kakku maustamattomalla tuorejuustolla joka puolelta.
-
Koristele