Poronkäristys
700 g valmiiksi siivuttua poronkäristyslihaa
poron pintarasvaa tai voita
vettä
suolaa
1. Sulata rasvaa padassa tai pannulla
2. Lisää käristysliha pataan pienissä erissä ja ruskista kunnolla.
3. Kun koko lihamäärä on ruskistunut, lisää pataan vettä sen verran, että liha pääsee siinä hautumaan.
4. Mausta käristys suolalla.
4. Hauduta miedolla lämmöllä vähintään 30 min.
5. Käristyksessä on oltava sopivasti lientä, lisää vettä tarvittaessa ja varmista, että se kiehahtaa.
Korvasienimuhennos
400 g ryöpättyjä korvasieniä
1 kpl sipuli
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl ruokakerma
suolaa
valkopippuria
1. Pilko korvasienet
2. Kuori ja pilko sipuli
3. Sulata voi pannussa ja lisää sipuli sekä sienet.
4. Kuullota 4-5 min. ja ripottele vehnäjauhot sienien päälle, sekoita hyvin.
5. Lisää maito ja kerma vähitellen.
6. Hauduta miedolla lämmöllä 10-20 min. kunnes muhennos sakenee.
7. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Tarjoa perunamuusin ja puolukan kera.