Poron paistirulla

1 sisäpaisti
1 pkt pekonia
suola ja pippuri
3 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
6 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 dl lihalientä

Riistakastike:
2 dl haudutuslientä
1 dl kuohukermaa
poronvasan maksaa
1 rkl mustaherukkahyytelöä
suola ja pippuri
1 rkl voita

1. Leikkaa paisti “kirjaksi”. Mausta paisti suolalla ja pippurilla.
2. Asettele pekoniviipaleet tasaisesti paistin päälle. Rullaa paisti kuten kääretorttu.
3. Sido paisti kalastajalangalla. Paista kuumalla pannulla lihan pinta ruskeaksi.
4. Aseta paistirulla kuorittujen ja pilkottujen kasvisten päälle uunivuokaan.
5. Lisää lihaliemi ja peitä vuoka foliolla.
6. Kypsennä 120-asteisessa uunissa paistin sisälämmöksi 57 astetta.
7. Anna lihan vetäytyä 10 min. ennen tarjoilua.

Kermainen riistakastike:
Laita paistin haudutusliemi kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta. Lisää 1-2 cm pala poron maksaa ja sekoita sauvasekoittimella joukkoon. Lopuksi paranna kastike mustaherukkahyytelöllä sekä voilla. Tarvittaessa mausta suolalla ja pippurilla.

Takaisin blogiin