300 g poronkäristyslihaa
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1,5 dl esikäsiteltyjä sieniä
1 porkkana suikaleina
1/2 rkl mustapippureita rouhittuna
1 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 litra vettä
Kansi:
n. 170 g valmista voitaikinaa
Voiteluun 1 muna
Koristeluun pellavansiemeniä
1. Sulata voitaikina ja poronkäristysliha. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Hienonna lihaa hienommaksi veitsellä.
Kypsennä sitä voissa kattilassa kunnes se on ruskistunut.
3. Lisää sipuli ja hienonnetut sienet. Paista hetki.
Lisää porkkana, mausteet ja kerma.
4. Anna hautua kannen alla noin 20 min.
5. Kauli sillä aikaa taikina pyöreäksi, uunivuoan kokoiseksi levyksi.
6. Ota halutessasi taikinasta kuvioita pienellä muotilla.
7. Kaada hautunut poro-sieniseos vuokaan ja nosta päälle taikina kanneksi.
Voit "liimata" kannen vuoan ulkoreunaan kananmunan avulla.
8. Voitele munalla ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
Kypsennä uunissa (noin 20 min) kunnes kansi on saanut väriä.
Tarjoa perunamuusin ja puolukkasurvoksen tai karpaloiden kanssa.
Halutessasi voit valmistaa ruoan annosruukuissa.
Resepti: Jussi Kumpulainen