4 poron sisäfileetä
4 siivua pekonia
suolaa ja mustapippuria
2 punaista paprikaa
1 rasia herkkusieniä
öljyä
suolaa
Bearnaisekastike:
1 dl valkoviinietikkaa
1 salottisipuli
1 laakerinlehti
1/2 tl kirveliä
6 kananmunan keltuaista
100 g voita
1 rkl tuoretta rakuunaa
suolaa ja pippuria
1. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
2. Kääri fileet pekoniin. Voit sulkea pekonin kiinni esimerkiksi hammastikulla.
3. Paista parilalla kauttaaltaan ruskeaksi, jatka kypsennystä pari minuuttia.
4. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia foliossa ennen tarjoilua.
Pariloitua paprikaa ja herkkusieniä Puhdista herkkusienet. Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Sivele öljyä sienten ja paprikan pintaan. Mausta suolalla. Pariloi kunnes ne hieman ruskistuvat.
Bearnaisekastiketta Kiehauta kattilassa etikka, sipuli, laakerinlehti ja kirveli. Keitä hiljalleen, kunnes nestettä on hieman alle puoli desiä jäljellä. Siivilöi pelkkä neste keltuaisten joukkoon. Kypsennä seosta vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on ilmavaa ja väri on vaalea. Lisää joukkoon sulatetusta voista vain kirkas osa ohuena nauhana joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnettulla rakuunalla (kuivakin rakuuna käy jos ei löydy tuoretta).
Resepti: Jussi Kumpulainen