1 poronvasan maksa, n. 500 g
150 g päärynää
1 munakoiso
50 g sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5 dl appelsiinimehua
suolaa
1. Ota maksasta kalvot pois.
2. Leikkaa maksa puolen sentin siivuiksi.
3. Leikkaa munakoisosta paksuja viipaleita ja ripottele suolaa leikkuupinnalle,
jolloin munakoiso alkaa "itkeä" ja maku paranee.
4. Kuori ja lohko päärynä pitkittäin.
5. Sulata kattilassa sokeri, lisää etikka ja appelsiinimehu.
6. Lisää päärynät joukkoon, kun liemi alkaa olla siirappimaista.
7. Kiehauta ja ota pois levyltä.
8. Voitele munakoisot öljyllä ja grillaa kevyesti.
9. Pariloi maksaviipaleet kuumalla parilalla 15-20 sekuntia per puoli. Mausta suolalla.
10. Tarjoa heti päärynöiden ja grillatun munakoison kanssa.
Resepti: Jussi Kumpulainen