4 poron paahtopaistia
suolaa ja pippuria
Kaalikääryle:
2 dl valmista risottoa
1 dl kanttarelleja (tai muita sieniä)
1 keltasipuli
timjamia
keräkaalia
1/2 dl siirappia
5 dl lihalientä
Tomaattihillo:
1 kg tomaattia
5 dl sokeria
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 vaniljatankoa
1. Kuumenna savustuspönttö ja anna savun kehittyä kunnolla.
2. Laita paistit savustuspönttöön ja anna savustua 4 min.
3. Savustamisen jälkeen kuumenna paistinpannu ja paista lihan pinnat ruskeiksi.
4. Loppukypsennä pinnat uunissa 185 °C n. 4 min.
Kaalikääryleet:
Hienonna sipuli ja paista paistinpannulla sienten kera. Irrota keräkaalista lehtiä ja ryöppää kiehuvassa vedessä 3 min. Sekoita sienet, riisi ja mausteet. Kääri täyte kaalin lehden sisään. Laita kääryleet uunivuoakaan ja lisää lihaliemi sekä siirappi. Peitä vuoka foliolla ja hauduta 165 °C uunissa 45 min.
Tomaattihillo:
Pilko tomaatit. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hilloksi.
Vinkki: savustuspöntön sijasta voit käyttää savustuslaatikkoa tai savustuspussia.
Resepti: Oula Hänninen