Marjajäädyke

Ainesosat:

  • 4 kpl kananmunia
  • 1 dl taloussokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl pakastettuja hilloja tai muita marjoja (esim. mustikoita, puolukoita, karpaloita, viinimarjoja, mesimarjoja tms.)

Ohje:

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri sekä yhdistä vaahdot.
  3. Lisää joukkoon sulaneet marjat ja sekoita varovasti.
  4. Kaada seos sopivankokoiseen, tuorekelmulla vuorattuun vuokaan tai kertakäyttöpikareihin ja pakasta.
  5. Nosta sulamaan 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  6. Tarjoiluvaiheessa voit lisätä annoksiin samasta marjasta tehtyä kastiketta, siirappia tai sulaneita marjoja.
Takaisin blogiin