Kylmä pororulla

Kylmä pororulla

500 g poron sisäpaistia
50 g jauhettua sianlihaa
1 viipale vaaleaa vuokaleipää
0.5 dl porolientä tai vettä
1 sipuli
1 rkl voita
1 muna
vähän suolaa ja valkopippuria
50 g esikäsiteltyjä korvasieniä
2 ohutta 12 cm levyistä silavaviipaletta

Keitinliemi
2 litraa porolientä tai vettä
1 sipuli
6 maustepippuria
6 valkopippuria
1 laakerinlehti
Mausteita käytetään vain vedessä keitettäessä.

1. Irrota paistista n. 100 g pinta- ja reunalihoja. Jauha tai hienonna lihat veitsellä ja tee niistä yhdessä jauhetun sianlihan, poroliemessä liotetun leivänmurun, sipulin ja munan kanssa mureketaikina. Laita taikinan joukkoon esikäsitellyt korvasienet.
2. Leikkaa loput paistista neljään osaan ja nuiji ohuiksi n. 1-1,5 cm paksuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Levitä kostutetun harsokankaan päälle ensin silavaviipaleet, sitten pihvit ja niiden keskelle murekemassa.
4. Kääri harsokankaan avulla siten, että silavaviipaleet peittävät koko rullan ja harso puolestaan silavan. Kiedo kalastajalangalla niin, että rulla pysyy kasassa.
5. Pane kiehumaan poroliemeen. (Tai maustettuun veteen).
6. Keitä noin tunti ja jäähdytä kattila. Laita jääkaappiin jäähtymään yön yli liemessään.
7. Irrota rullasta kalastajalanka ja harso. Leikkaa tarjolle viipaleiksi.
9. Tarjoa lisäkkeenä sienisalaattia tai hillakastiketta ja marinoituja sieniä, kasviksia, salaattia ja marjahyytelöä.

Huom! Korvasienet täytyy ryöpätä vähintään kolme kertaa. Eli laita tuoreet korvasienet kattilaan ja lisää kylmää vettä, kiehauta. Kaada vesi pois ja tee tämä käsittely, vähintään kolmesti. Korvasienet ovat tappavan myrkyllisiä käsittelemättöminä, joten tee ryöppäykset erittäin huolella. Deliporon myymät korvasienet on valmiiksi ryöpätty, niitä voi käyttää sellaisenaan.

Resepti: Oula Hänninen

Takaisin blogiin