Ainesosat:
Kakkupohja
- 6 kpl kananmunia
- 2,5 dl taloussokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
Kostutus
- 3 dl sokerivettä, johon voi lirauttaa tilkan rommia, lakkalikööriä tai sitruunamehua
Täyte
- 5 dl kuohukermaa
- 4 dl hilloja
- 2 dl hillahilloa tai hillakastiketta
- 1 rkl taloussokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- 5 dl kermavaahtoa
- 2 dl hilloja
Ohje:
- Voitele ja jauhota vuoka.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Sekoita vehnä-, peruna- ja leivinjauheet sekä yhdistä ne taikinaan.
- Paista 175°C lämmössä uunin alaosassa 30-40 minuuttia.
- Kumoa kakkupohja sokeroidun leivinpaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Aseta kakkupohjan alin kerros tarjoilualustalle ja kostuta se.
- Levitä varovasti murskattuja hilloja sekä hillahilloa tai hillakastiketta tasaisesti kakkupohjan päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita sokerit siihen ja levitä kolmannes siitä hillakerroksen päälle.
- Lisää toinen kerros kakkupohjaa, kostuta se ja levitä hillakerros sekä kerma. Toista sama kolmannen kerroksen kohdalla.
- Nosta kakku kylmään tekeytymään vaikka yön yli.
- Pursota kermavaahto kakun reunojen ympärille kauniisti ja koristele reunojen väliin jäävä alue hilloilla.