Hillatäytekakku

Ainesosat:

Kakkupohja

  • 6 kpl kananmunia
  • 2,5 dl taloussokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja

Kostutus

  • 3 dl sokerivettä, johon voi lirauttaa tilkan rommia, lakkalikööriä tai sitruunamehua

Täyte

  • 5 dl kuohukermaa
  • 4 dl hilloja
  • 2 dl hillahilloa tai hillakastiketta
  • 1 rkl taloussokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • 5 dl kermavaahtoa
  • 2 dl hilloja

Ohje:

  1. Voitele ja jauhota vuoka.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  3. Sekoita vehnä-, peruna- ja leivinjauheet sekä yhdistä ne taikinaan.
  4. Paista 175°C lämmössä uunin alaosassa 30-40 minuuttia.
  5. Kumoa kakkupohja sokeroidun leivinpaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle ja anna jäähtyä.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.
  7. Aseta kakkupohjan alin kerros tarjoilualustalle ja kostuta se.
  8. Levitä varovasti murskattuja hilloja sekä hillahilloa tai hillakastiketta tasaisesti kakkupohjan päälle.
  9. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita sokerit siihen ja levitä kolmannes siitä hillakerroksen päälle.
  10. Lisää toinen kerros kakkupohjaa, kostuta se ja levitä hillakerros sekä kerma. Toista sama kolmannen kerroksen kohdalla.
  11. Nosta kakku kylmään tekeytymään vaikka yön yli.
  12. Pursota kermavaahto kakun reunojen ympärille kauniisti ja koristele reunojen väliin jäävä alue hilloilla.
Takaisin blogiin