Haudutetut poronpotkapihvit

Haudutetut poronpotkapihvit

1 kg poron potka- tai kaulakiekkoja
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 dl ohrajauhoja
4 rkl voita
8 dl vettä tai porolientä
3 sipulia
1 porkkana
1 pala selleriä
1 pala palsternakkaa
1 dl kermaa
10 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti

1. Mausta potkakiekot suolalla ja valkopippurilla, ota puolet ohrajauhoista, ja kääntele kiekot jauhoissa ja ruskista pannussa.
2. Siirrä kiekot pataan tai kattilaan, lisää paistoliemi, pippurit, laakerinlehti ja vesi tai poroliemi. Hauduta liedellä kannen alla n.1 tunti ja lisää hienonnetut sipulit ja juurekset joukkoon.
3. Saosta kermaan sekoitetuilla lopuilla ohrajauhoilla ja anna hautua vielä toinen tunti.

Tarkista kypsyys ja maku. Tarjoa lisäkkeina perunasosetta, keitettyjä kasviksia ja puolukkasurvosta.

Takaisin blogiin