Poron kanssa ruokajuomaksi käy viini. Tai olut. Tai vesi. Mutta että sherry?
Espanjassa tapaksien palan painikkeena on yleisesti viinin lisäksi myös sherry, olipa tapakset tehty sitten meren elävistä tai lihasta.
Maailman johtaviin juomataloihin lukeutuvan Pernod Ricardin kanssa yhteistyötä tekevä Andalusian auringossa -kirjan ja -ruokablogin kirjoittaja Ariela Säkkinen sai tehtäväkseen järjestää syyskuun lopussa median edustajille sherrytastingin. Tilaisuuteen osallistuisi myös erään sherrytalon edustaja. Ariela päätti sherryn ystävänä tarjota jotain vähän erikoisempaa ja yhdistää suomalaisia makuja, erityisesti savustettua lihaa sherryn kanssa.
Ariela kertoi meiltä hankkimiensa tuotteiden olleen tasting-pöydässä paitsi yllätyksen, myös suuren hitin. Näin hän kirjoitti tilaisuudesta seuraavana päivänä:
"Eilen johdatettiin Helsingissä lehdistön ja blogien edustajia löytöretkelle sherryn ja ruoan maailmaan. Kaikkihan tietävät, että kyllähän se sherry tapaksien kaverina viihtyy, mutta onko sinulla tullut koskaan mieleen tullut yhdistää sitä riistaan :-o?
Kyllä muuten toimii! Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä tummempi ja riistaisempi liha, sitä tummemmasta sherrystä se tykkää.
Illan osanottajat hurmaantuivat kylmäsavuporopaististamme ja hirvisalamistamme, joiden kanssa suosikiksi nousi Valdespinon puolimakea Oloroso Blend Medium.”
Tässä on mainio vinkki alkupalatarjoiluksi, joka varmasti yllättää ruokavieraasi. Positiivisesti. Ja Markus Maulavirran reseptejä maistuville alkupaloille löydät tästä >