Proteiinia poronlihasta

Proteiinin merkitystä ihmisen hyvinvoinnille korostetaan nykyisin enemmän kuin koskaan. Paljon liikkuvien energia- ja palautusjuomissa proteiini näyttää olevan yleinen ja vahvasti esiintuotu komponentti. Myös moniin muihin juomiin on alettu lisätä proteiinia. Vaimonikin terveysasioita seuraavana totesi äskettäin, että jokaisen välipalankin yhteydessä pitäisi nauttia vähän proteiinia.

Poronliha on mainio proteiinin lähde. Porossa on enemmän proteiinia ja vähemmän rasvaa kuin tehotuotetuissa ihoissa. Luonnollisessa muodossa proteiini lienee myös  elimistölle sopivampaa kuin teollisiin tuotteisiin keinotekoisesti lisätty proteiini. Alla olevaan taulukkoon on Finelin tiedostosta poimittu vertailu nautaan ja sikaan. Luvut puhuvat puolestaan.
poro nauta sika
rasvaa 31 % 49 % 66 %
proteiinia 69 % 51 % 34 %
Takaisin blogiin