Poronkäristyksen suosittelua myös kotikeittiössä laitettavaksi voi perustella monella asialla
- se on kaikille tuttu ruoka
- siitä pitävät kaikki
- se on maukasta ja ravitsevaa
- sitä on helppo valmistaa ja se onnistuu varmasti, kun noudattaa yksinkertaisia ohjeita
- sen voi valmistaa nopeasti tai pitkään hauduttamalla
- se pysyy hyvänä pidemmänkin aikaa liedellä tai noutopöydässä
- sitä voi valmistaa isommankin erän kerrallaan ja lämmittää uudelleen
- poronkäristys on varma valinta niin arki- kuin juhlaruoaksikin.
Deliporon asiakkaat ostavat eniten tavallista, lavasta ja muista poron etupään lihoista leikattua, valmiiksi siivuttua käristyslihaa. Se sisältää lisämakua antamassa jonkin verran kalvoja ja vaatii haudutusta tullakseen mureaksi.
Nopeasti kypsyvää, heti mureaa käristystä varten meiltä hankitaan vähän kalliimpaa paistikäristyslihaa, tietysti valmiiksi siivuttua sekin.
Yleisimpiä lisäkkeitä poronkäristyksen kanssa ovat pottuvoi eli puikulaperunoista tehty muusi sekä puolukka joko survoksena tai survoksen ja hillon sekoituksena ja suolakurkku.
Käristys on kätevä tarjottava isolle joukolle kerralla ja myös silloin, kun syöjät tulevat pöytään eri aikoina.
Lisää tietoa poronkäristyksestä on luettavissa tästä >
Ja lisätietoa poronkäristyslihasta tästä >
Poronkäristyslihasta saa paljon muutakin kuin käristystä
Ja resepti vähän erilaiseen käristykseen, johon lisätään Lapissa paljon käytettyä leipäjuustoa, löytyy tästä >
Osta verkkokaupastamme poronkäristyslihaa tai muuta poronlihaa maan parhaasta valikoimasta vaikka heti