Korvasienimuhennos
Ainekset:
500 g valmiiksi käsiteltyjä korvasieniä1 kpl sipuli silputtuna
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
maitoa tai kasvislientä
suolaa
valkopippuria
tuoretta ruohosipulia tai persiljaa tai kuivattua yrttimaustesekoitetta
Ohje:
1. Jos käytät Deliporon toimittamia pakastettuja korvasieniä, ne ovat sellaisenaan valmiita käytettäviksi: hiekka on pesty pois ja ne on valmiiksi kahteen kertaan keitetty. Jos käytät tuoreita tai kuivattuja korvasieniä, keitä niitä 2 x 7 min. yllä olevan ohjeen mukaisesti.2. Leikkaa korvasienet sopivan kokoisiksi paloiksi ja pane ne kuumaan kattilaan, että vesi haihtuu.
3. Lisää kattilaan voi ja sienisilppu, anna kuullottua muutama minuutti sekoittaen välillä.
4. Lisää vehnäjauhot seoksen päälle.
5. Lisää kattilaan maitoa tai kasvislientä niin paljon, että sienet peittyvät, sekoita ja anna nesteen hetken vetäytyä sieniin, lisää sitten kerma.
6. Hauduta 15 minuuttia ja varmista, että muhennos on sopivan juoksevaa, tarpeen mukaan hauduta vielä tai lisää nestettä.
7. Lisää yrtit.
Tarjoa korvasienimuhennos poronlihapihvin tai melkein vaikka minkä muunkin poronlihan ja keitettyjen puikulaperunoiden kanssa. Korvasienimuhennos sopii erinomaisesti nautittavaksi myös kalan kanssa.
Korvasienikeitto
Korvasienikeitto syntyy samoista aineksista ja samoilla ohjeilla kuin muhennoskin, mutta nestettä pitää olla suhteessa enemmän. Pieniä muunnelmiakin on helppo saada esimerkiksi käyttämällä nesteenä kanalientä, valkopippurin sijasta mustapippuria ja yrttinä vaikka timjamia.Vaeltajan eväsleipä
Tämän retkievään on kehittänyt Kaunispää Huippu -ravintolan yrittäjä Jorma Lehtinen toimiessaan Saariselän Tunturihotellin keittiöpäällikkönä. Tuolloin oli kuulemma aikaa kehitellä asioita, nyt yrittäjänä päivä täyttyy huolehtimalla henkilökunnasta, työvuoroista, kiinteistöstä, raaka-aineiden ja tarvikkeiden hankinnasta, taloushallinnosta, markkinoinnista ja monista muistakin tehtävistä. Hyväntuulisesta olemuksesta voi kyllä päätellä, että mestarikokki ei kuitenkaan kaipaa paluuta ajassa taaksepäin.Avataan Reissumies -leipä ja voidellaan kevyesti sen molemmat puoliskot. Nostetaan alemman puoliskon päälle reilu kerros kypsää poronkäristyslihaa, sen päälle korvasienimuhennosta ja päällimmäiseksi leivän ylempi puolisko. Lopuksi leipä kääritään voipaperiin ja sujautetaan vielä muovipussiin muiden retkieväiden joukkoon. Maistuu varmasti ja auttaa jaksamaan maastossa.
Lue myös artikkeli Poro ja sienet >
Lue lisää Deliporon valikoimaan kuuluvista sienistä >
Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >
Osta sieniä verkkokaupastamme: