Hillasta on moneksi


Hillaa voit tietysti nauttia sellaisenaan ja lisätä siihen maun mukaan vähän sokeria ja ehkä myös hiukan kermaa tai maitoa.

Hilla sopii erinomaisesti jälkiruokana, vaikkapa jäätelön tai lettujen kera. Lapissa erittäin yleinen jälkiruoka on lämmittää leipäjuustoa tilkassa maitoa ja panna sen päälle hilloja, mahdollisesti sokerin kanssa. Hillakiisseli saa usein seurakseen kermaa ja hillasoppa taas maistuu joko sellaisenaan tai esimerkiksi riisipuuron kanssa.

Hillaa voidaan myös käyttää monipuolisesti antamassa herkullista makua leivonnaisiin. Hillasilmä pikkupullassa, hillakääretorttu ja hillatäytekakku ovat suosittuja niin juhlassa kuin arkenakin.

Jälkiruokareseptejä >

hilla

Marjavalmisteiden tekoon vihkiytyneet voivat tehdä hillahilloa, hillahyytelöä tai hillakastiketta käytettäväksi jälkiruokien kanssa. Hillamehuakin monet valmistavat. Deliporon valikoimaan tällaiset valmiit jalosteet eivät sovellku, koska niitä ei voi säilyttää eikä kuljettaa pakastettuna.

Juomavalmistajat tekevät hillasta jälkiruokaviinejä sekä liköörejä. Netistä hakemalla löytyy kotikokillekin valmistusohjeita. Deliporon valikoimaan nämäkään tuotteet eivät istu.

 

Kerrottakoon lopuksi, että suolistomadoista on Lapissa menneinä aikoina pyritty eroon syömällä tyhjään mahaan mieluiten vähän raakoja hilloja. On kuulemma tehonnut. Varmempi ja helpompi keino nykyisin taitaa olla apteekista saatava matolääke, mutta maussa se ei kyllä hillalle pärjää ?.

Lue lisää hillasta >

Hilla vai lakka vai suomuurain? >

 

Osta hillaa verkkokaupastamme

verkkokauppaan

 

 

 

 
Takaisin blogiin